Check the settings Go to the website settings
Home / Zanimljivosti / Za samo 5 minuta očistite peglu i oslobodite se naslaga, kamenca i prljavštine

Za samo 5 minuta očistite peglu i oslobodite se naslaga, kamenca i prljavštine

Na mnogim peglama se vremenom pojave naslage i kamenac, a kako biste to riješili iskoristite ovaj jednostavan trik. Potrebna su vam dva drvena štapića i posuda otporna na toplotu. Potrebno je da stavite vodu da kuha, a onda je naspite u posudu. U tu vodu stavite 1 kašičicu limuntosa (na 200 ml vode).

U tu posudu ćete staviti peglu i napraviti razmak između pegle i dna posude oko 1-2 cm. Tj. stavite štapiće na dno posude, a zatim stavite peglu na drvene štapiće u posudi vodu i polako napsite u posudu.

Svi gumeni i električni dijelovi trebaju biti iznad vode i naravno pegla mora biti isključena. Ostavite je tako da stoji 5-10 minuta. Nakon toga peglu dobro očistite i osušite, vidjet ćete kakva će sve prljavština izaći sa njenih površina.

Dodatni kutak zabave:

Bonus vic: Uhvatila žena zlatnu ribicu i ova joj kaže: -“pusti me i ispuniću ti 3 želje, ali moraš da znaš sve što poželiš tvoj muž će dobiti 10 puta više” -” U redu”- kaže žena -“prva mi je želja da budem najljepša žena na svijetu”-“dobro”- odgovori ribica-” ali tvoj muž će biti 10 puta ljepši od bilo kog drugog muškarca na plan…eti” -“nema veze, on voli samo mene” -“dobro koja je druga želja?” -“da budem najbogatija na svijetu” -“ali tvoj muž će biti 10 puta bogatiji od bilo koga drugog na planeti” -“nema veze, on mene voli” -“aha, a koja je treća želja?” -“želim da dobijem lagani infarkt”-reče žena…